2012. június 10., vasárnap

Friss megjelenések
Az elmúlt egy hónapban annyi könyv jelent meg, és fog megjelenni, hogy alig győzöm kapkodni a fejem, és a legrosszabb az, hogy jelenleg csak egyre van keretem. Nehéz döntés lesz, az biztos, de nézzük csak mik akadtak fenn a kell könyvhálómban.
Csak a Könyvmolyképzőtől hat könyvre csorgatom a nyálam.

Részlet itt.
Tera Lynn Childs: Hableányok kíméljenek! 
"Lily Sandersonnak van egy titka - nem az, hogy halálosan szerelmes a Brody Bennett nevű jóképű úszóistenbe, akinek láttán a szíve partra vetett halként vergődik. A viszonzatlan szerelmet még egy normális kamaszlány is nehezen éli meg, de ha valaki félig ember, félig sellő, mint Lily, végképp nem beszélhetünk egyszerű kis kalandról. Lily titka nem derülhet ki, mivel ő nem akármilyen sellő, hanem Thalasszinia hercegnője. Amikor Lily három éve megtudta, hogy az édesanyja valójában ember volt, végre rájött, miért nem érzi igazán otthon magát Thalassziniában. Azóta is a szárazföldön él, és a Seaview Gimnáziumba jár, abban a reményben, hogy sikerül igazi otthonra lelnie. Persze a szárazföldön is akadnak nehézségek - például Quince Fletcher, a bunkó motoros srác a szomszédból -, de egy komoly előny azért van: Brody. A gond csak az, hogy a sellők nem igazán hívei az alkalmi kapcsolatoknak - amint kötődni kezdenek valakihez, az érzés örökre szól. Amikor Lily kísérlete, hogy elnyerje Brody szívét, kínos félreértések szökőárját zúdítja az érintettek nyakába, a lány kész szembenézni a szerelmi dráma fenyegetően tornyosuló hullámaival, és hamar rájön, hogy révbe érni nem is olyan könnyű, mint gondolnánk." 

Könnyed romantikus történetnek tűnik sellőkkel, akiket már óvodás korom óta szeretek, szóval a könyv mindenképpen megérdemel egy esélyt. Ráadásul a részletben a bunkó motoros szomszéd srác nekem nagyon is szimpatikusnak tűnt.


Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme (Tündérdallam 1.)Maggie Stiefvater: Lament - A Látó szerelme

"A mindössze tizenhat éves Deirdre Monaghan bámulatosan tehetséges zenész. Hamarosan rá kell azonban döbbennie, hogy Látó is – különleges tehetsége képessé teszi, hogy saját szemével láthassa a mágikus erejű tündéreket. Deirdre egy szép napon váratlanul arra eszmél, hogy fülig beleszeretett egy Luke nevezetű titokzatos srácba, aki mintha a semmiből robbant volna be addig teljesen hétköznapi életébe. Ám a fiú iránta mutatott élénk érdeklődése egyszerű nyári románcnál talán sokkal sötétebb szándékot takar. Amikor felbukkan a színen Aodhan vészjósló alakja, aki a tündérkirálynő halált hozó parancsát hozza, Dee hirtelen a tündérvilág forgatagának kellős közepébe csöppen. Az érzelmektől fűtött hatalmi játék kereszttüzében pedig ott áll Dee mellett komolytalan, ám végletekig hűséges legjobb barátja, James is. Bár Deirdre azt kívánta, bárcsak ne várna rá még egy végtelenül unalmas nyár, talán mégsem egy több száz esztendős tündérkirálynővel vívott csata volt az, amire igazán vágyott."

Érdekes a fülszövege, összességében jókat olvastam róla, ráadásul tündéres, akiket szintén szeretek, szóval szívesen elolvasnám.


Julie Kagawa: The Iron King - A vaskirály  


"Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna. Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hat éves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni… sem otthon. Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer. De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni… és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez."
Azt hallottam róla, hogy elég mesés hangulata van, márpedig én szeretem a meséket, és a fogadtatása is egész jó. Mondjuk azt nem kétséges, hogy össze fog jönni ezzel a bizonyos ifjú herceggel, de nem zavar, ha kiszámítható, ki ki oldalán köt ki egy könyv végén. Részlet itt.

Alex Flinn: Csók, pont jókor

Alex Flinn: Csók, pont jókor

"Taliát egy átok sújtja… Jack megtöri az átkot.
Mondták nekem, hogy óvakodjak attól az átkozott orsótól, de ez annyira elbűvölő volt, annyira hipnotikus…
Aznap csak egy kis kalandra vágytam, ezért léptem meg a turistacsoporttól. De találni egy kómában lévő várost, benne egy állati dögösen kinéző, alvó kiscsajjal, na ez nem éppen az volt, amire számítottam.
Ugyanott ébredtem, de egy egészen más időben – egy vadidegen csókja ébresztett fel.
Én nem azért csókoltam meg, hogy segítsek rajta. Néha csak úgy csókolózik az ember.
Nem tudtam, hogy aztán ez fog történni. Most aztán alaposan benne vagyok a pácban, mivel az apám, a király engem okol, hogy romlásba döntöttem az országunkat. Nincs más választásom, mint elszökni innen, méghozzá ezzel a közemberrel!
Most aztán jól megszívtam: itt van a nyakamon ez a gügye királykisasszony, plusz a bőröndje, tele az ékszereivel… Az egyetlen jó hír: a szüleim totál ki lesznek kattanva!

Képzeld el, hogy párkapcsolati gondjaid vannak. Aztán zárd az ajkad egy kábultan szunyókáló egyénéhez, akiről aztán kiderül, hogy idestova 316 éves az illető. Vajon egy csók átsegíthet mindenen – akár az időn is?"

Csipkerózsika modern feldolgozásban. Azt hiszem, ennyi pont elég indok arra, hogy mért is érdekel a könyv :D Részlet itt.

Cyn Balog: Fairy Tale - Tündérszerelem

"Morgan Sparks és Cam Browne szerelme az égben köttetett.
Születésüktől fogva a legjobb barátok, mindent elmondanak egymásnak, és – ó, igen – teljesen odavannak egymásért.
De közös tizenhatodik születésnapi bulijuk előtt egy héttel minden megváltozik. Cam esetlen unokatestvére, Pip a közelükbe költözik, és Cam távolságtartóvá válik. Morgant lesújtja, hogy úgy tűnik, valaha tökéletes barátja eltávolodik tőle.
Mikor Morgan válaszokat követel, döbbenten fedezi fel a távolság okát. Nem egy másik lányról van szó – egy másik világról. Pip azt állítja, hogy Cam tündér. Nem, komolyan. Tündér. És most a népe azt akarja, hogy Cam visszatérjen a világukba és elfoglalja az őt megillető helyet, mint Tündérország Királya.
Morgan eltökéli, hogy maga mellett tartja Camet, és azt tervezi, hogy átejti a tündéreket. De ahogy Cam változik, egyszer s mindenkorra ki kell derülnie, hogy tényleg ő-e a végzete, és hogy „tökéletes” szerelmük kiállja-e a bizonytalan jövő próbáját."
Őszintén szólva a borítójáért nem vagyok oda, de tündéres, a fülszöveg és a közzé tett részlet felcsigázott, szóval kell. Részlet itt.

Sarah Dessen: Altatódal

A szakítás tudománya...
Remy mindig tudja, mikor kell megtartania „A Beszéd”-et egy srácnak – rögtön azután, hogy az első romantikus roham lecseng, de még mielőtt a dolgok túl komolyra fordulnának. Számtalan fiúval járt már, és rengeteget tanult az anyjától is, aki éppen az ötödik férjét fogyasztja. De akkor miért van az, hogy valahogy sehogy sem akarja ejteni Dextert? Pedig a srác olyan esetlen. És rendetlen. És szétszórt. Ráadásul zenész – épp úgy, mint Remy apja, akit a lány sohasem ismert, mert a férfi lelépett, még mielőtt ő megszületett volna. Lehetséges volna, hogy Remy kapcsolatokra vonatkozó szabályai egyszerre érvényüket vesztik?
A regény az elismert szerző, Sarah Dessen magával ragadó története egy kőkemény fiatal lányról és egy fiúról, aki arra hivatott, hogy megpuhítsa.

Még egy Sarah Dessen könyvet se olvastam (ami hamarosan megváltozik, mert kivettem kettőt a könyvtárból :D), de eddig csak jót hallottam róla, ráadásul a fülszöveg és a részlet is érdekes, tehát kell nekem. Részlet itt. 

Ennyi lett volna a Könyvmolyképzős kupac. Ezek közül talán a Hableányok kíméljenek és az Altatódal érdekel a legjobban, de csak hajszálnyival vezetnek a többi előtt. Most jöjjenek a többiek.


George R. R. Martin: Sárkányok táncaGeorge R. R. Martin: Sárkányok tánca

"Közeleg a tél. A hideg szelek feltámadtak a sokat szenvedett Hét Királyságban, ahol az Öt Király háborúja után a túlélőknek most az éhínséggel kell szembenézniük. Az emberek birodalmát védelmező Fal ifjú parancsnoka, Havas Jon a Mások elleni reménytelen küzdelemre próbálja felkészíteni a szétzüllött Éjjeli Őrséget, ám rá kell döbbennie, hogy ellenségei jóval közelebb vannak hozzá, mint gondolná. Stannis Baratheon Észak uralmáért vív elkeseredett harcot a Boltonokkal, miközben Királyvárban a Lannister-ház próbálja megerősíteni Tommen, a gyermekkirály törékeny uralmát a kivérzett Hét Királyság fölött. A Keskeny-tenger másik oldalán Tyrion Lannister, a megvetett és üldözött rokongyilkos sárkányvadászatra indul, ám útja veszélyekkel és váratlan kitérőkkel teli. A világ eközben az ősi városra, Meereenre figyel, ahol Viharbanszületett Daeneryst, Westeros jog szerinti uralkodóját minden oldalról szorongatják ellenségei. Hogy arathat diadalt a Sárkányok Anyja, ha három gyermekére sem számíthat? A végkifejlet csak tűz és vér lehet, ám ki éli túl a sárkányok táncát?"
A Tűz és Jég dala ciklus ötödik kötete. Igazából nagyon kétesek az érzéseim ezzel a sorozattal kapcsolatban, mert bár nagyon tetszik a szerző stílusa, a történet, és a mesterien egymásba szövődő szálak, vannak vele problémáim. Például az, hogy a szerző néha elég komoly taktikai hibákat vét (most nem tudnék példát mondani, de volt, ahol fogtam a fejem), de az sokkal jobban zavar, hogy érzésem szerint több szereplő is csak az író szadista hajlamai miatt halt meg, de a haláluknak nem volt semmi értelme. Ettől függetlenül tetszett az első négy rész, csak úgy faltam őket, és kíváncsi vagyok mi sül ki a történetből (és arra is, hogy beigazolódik-e az R+L=J teória :P). 

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna "A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl.
Így tett az apja is, míg el nem pusztította egy kegyetlen kísértet. Cas apja rejtélyes fegyverével, az athaméval együtt a rendkívüli képességet is örökölte, ezért mozgalmas életmódra rendezkedik be boszorkánykodással foglalkozó mamájával és Tybalttal, a szellemek jelenlétét megérző macskával együtt. A fiú a helyi mendemondákat és a titokzatos események hírét követve nyomoz az élőkre veszedelmes, vérszomjas és bosszúálló holtak után, hogy ártalmatlanná tegye őket.
Így érkeznek meg egy kisvárosba, ahol a vérbe öltözött Anna szedi áldozatait. Cas azt hiszi, szokványos esettel áll szemben. Csakhogy a több évtizeddel ezelőtt meggyilkolt, hófehér, vérrel pettyezett csipkeruhában kísértő, örökké 16 éves Anna senkinek sem kegyelmez, aki átlépi egykori otthona, a régi, elhagyott és elátkozott ház küszöbét…"
Szinte csak jót hallottam róla, ráadásul maga a könyv kötése és borítója gyönyörű. Elég hosszú ideig megbámultam a múltkor, amikor a könyvesboltban jártam XD

James Dashner: Az útvesztő
 James Dashner: Az útvesztő
"Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül.
EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK…
…megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is.
James Dashner trilógiájának első kötete egyszerre borzongató, izgalmas és elgondolkodtató. Az Útvesztőben megidézett világra akkor is kíváncsiak vagyunk, ha nem valljuk be. A tudatalatti és az emlékezet különböző szintjei mindannyiunk életét befolyásolják, és Dashner erre az ismerős érzésre építi Az Útvesztőt, és csalogat bennünket egy saját szabályai szerint működő másik világba, a Tisztásra, ahol a fantázia és a valóság egyszerre van jelen.
„Üdv a Tisztáson!”"
Érdekes a témája, de a borítóval egyáltalán nem vagyok megelégedve. Pont az a típus, amire vetsz egy pillantást, és arra se tartod érdemesnek, hogy elolvasd a fülszövegét. Részlet itt.


Jeff Hirsch: Tizenegyedik csapás Jeff Hirsch: Tizenegyedik csapás
"Amerika, ahogyan mi ismerjük, eltűnt. Elpusztította a Kínával vívott háború, a rászabadított influenzajárvány, a Tizenegyedik csapás.
A tizenöt éves Stephen egész eddigi életében a puszta túlélésért küzdött. A csendes és kötelességtudó fiú édesapjával és nyugalmazott tengerészgyalogos nagyapjával vándorol az Összeomlás utáni Amerikában. Nincs sok csomagjuk. Nem vegyülnek másokkal. Életükben semmi sem változik. Ám amikor Stephen nagyapja hirtelen meghal, apja pedig mindent kockára tesz, hogy megmentsen két idegent, a fiú élete fenekestül felfordul.
Mivel apja csúnyán megsérül, Stephennek – életében először – egyedül kell döntéseket hoznia.Settler's Landingbe kerül, ahol megelevenedik az Összeomlás előtti világ kerti sütögetésekkel, baseballmeccsekkel és iskolában töltött napokkal. Stephen azonban nem bízik az efféle látszólagos nyugalomban. Gyorsan szövetségesre talál a városból kitaszított, gyönyörű Jenny Tanban, és ahogyan a Jennyvel való kapcsolata egyre mélyül, Stephen összetűzésbe keveredik Settler's Landing vezetőivel, akiknek feltett szándékuk, hogy újrateremtik a világot, amelyben felnőttek – kerül, amibe kerül…
"
Egyértelműen kell kategóriás könyv. Aki kicsit is ismer, és elolvasta a fülszöveget, valamint ránézett a borítóra, tudja, hogy mért.
 
Lily Blake: Hófehér és a vadász
 

"SORSA ELRENDELTETETT… VÉGEZ VELE A KIRÁLYNŐ, HACSAK A VADÁSZ HARCOST NEM NEVEL BELŐLE. Tíz évvel ezelőtt a gyönyörű, ám gonosz Ravenna esküvője éjszakáján meggyilkolta férjét, a királyt. Ám a királyság irányítása kezdi felemészteni erejét. Hogy szépsége és varázsereje megmaradjon, egy fiatal, tiszta szívre van szüksége. A király lányáéra, akit mindvégig rabságban tartott.
Ravenna megparancsolja, hogy vigyék elébe a kastélyban fogolyként élő Hófehért, ám a lánynak sikerül megszöknie, és a Sötét Erdőben keres menedéket. Az Erdőt azonban varázserővel bíró növények és veszedelmes állatok lakják, ezért Ravenna az egyetlen olyan embert küldi a hercegnő nyomába, aki korábban már visszatért onnan – Ericet, a sok sorscsapást megélt Vadászt.
A minden reményét elvesztett férfi, beleegyezik, hogy visszahozza a lányt. Ám amikor rátalál zsákmányára, elbizonytalanodik. Ölje meg?

Vagy képezze ki olyan harcossá, amilyet még nem látott a királyság?
A LEGENDÁS MESÉNEK EBBEN A LÉLEGZETELÁLLÍTÓ, ÚJ FELDOLGOZÁSÁBAN HÓFEHÉRNEK MAGÁNAK KELL MEGTALÁLNIA A BOLDOGULÁS ÚTJÁT."

Még nem jelent meg, tudomásom szerint valamikor huszadika körül fog. A filmet láttam, és nem tetszett, nagyon nem. Majdnem agyonuntam magam rajta, viszont a könyv sokkal jobbnak tűnik. Hófehérke feldolgozás, ráadásul az amerikaik szerették annyira, hogy film készüljön belőle (még akkor  is, ha pocsék), tehát csak nem lehet olyan rossz.


Holnap más leszek
Oláh Gábor:  Holnap más leszek
 
"A tizenhét éves Nórát pszichológushoz küldik a szülei, mert több napra meglógott otthonról, és bár ennek komoly okát nem is sejtik, érzik, hogy valami nem stimmel vele. Nórának a pszichológusnál elhangzó szavai vezetik be az olvasót egy érzékeny, gondolkodó lány lelkivilágába.
Oláh Gábor - akinek már több regénye jelent meg a Noran és a Novella kiadóknál - első ifjúsági témájú könyve egy mai magyar tinédzser tipikus gondjairól számol be rendkívüli beleérzéssel és humorral."

Igazából elsőre nem keltette fel az érdeklődésemet se a téma, se a borító, se a fülszöveg, de molyon GonoszKaktusz rakott fel idézeteket a könyvből, és azok sikeresen megfogtak.
Nagyjából ennyi lenne a megjelenéses listám (remélem, nem hagytam ki semmit XD). Ha tudjátok valamelyikről, hogy teljesen megéri/fatális tévedés lenne megvenni, és jeleznétek kommentben, azt megköszönném :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése